29.9.2012

Lomalta palattu.

Niin sitä viikko vierähti pohjoisessa luonnossa liikuskelusta ja upeista maisemista nauttien. Poniuutisia matkalta ei juuri ole, ja tässä postauksessa on siis vähän "tikusta asiaa" - meininki... Tuli kyllä käytyä Kemijärvi-cityn kirpputoreilla - joiden lukumäärä samassa korttelissa oli viime käynnin jälkeen kolminkertaistunut o_O - mutta feikkejä lukuunottamatta ei löytynyt mitään. En kyllä ole siitä yhtään pahalla mielellä, sillä poden vieläkin hieman huonoa omaatuntoa edellisestä ison lotin ostosta. Lisäksi sen saapuminen on alkanut epäilyttää, myyjä on jo kahdesti laittanut viestiä, että lähetys viivästyy...

No, kotiin palatessa odotti sentään yksi kaunokainen, Kartsan Heiniltä tullut nätti taf Buttons kampoineen. Lotissa onkin sitten tulossa tämän sarjan täydentävä Munchy.


 Ja sitten vähän kunnostusasiaa. Pari ponia, omasta kokoelmasta oleva Nibbles sekä tuplakappale Princess Serena ovat ottaneet aurinkoa varmaan koko kesän ikkunalaudalla. Toisella oli erittäin räikeä pilkku siivessä, ja toisella samaten todella häiritsevää neonpunaista suttua silmäkulmassa ja pieninä läntteinä pään sivussa sekä kyljessä. Aikaisemman Nibblesin kavionpohjaa yritin haalistaa aknevoiteella tuloksena selkeästi erottuva vaalea laikku, ja Prinsessan siniverisyyden takia on vahva epäilys, että aknevoide vaalentaa myös muovia. Kun tahrat eivät auringon voimalla haalistuneet, päätin kokeilla näihin kahteen ongelmatapaukseen pikaista Brevoxyl-kuuria. Nämä olivat voiteineen auringossa noin tunnin verran, jonka jälkeen pesin ja hankasin voiteet huolellisesti pois. Vau, olivatpa jäljet haalistuneet. Harmi että en taaskaan älynnyt ottaa ennen-kuvia.


Vielä on kuitenkin riski olemassa, että haalistuvat, sillä vaikutushan jatkuu monesti vielä pitkään voiteen poiston jälkeenkin. Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että vaikka haalistuisivat ihan valkoiseksi, ovat molemmat kyllä paremman näköisiä kuin ennen käsittelyä!

Ja sitten vielä ennen lomaa preparoitu kunnostettava Vanilla Treat nykykuosissaan. Tällä on jotain pikku tahroja kehossaan, silmissä kulumat, ja harja ja häntä oli leikattu ihan nysäksi. Tämän aloitus on viivästynyt ihan puhtaasti sen takia, että kaulasauma on ollut erittäin tukevasti kiinni. Nyt kun se on ähelletty auki, on toivottavasti pienempi kynnys puhdistaa tämä loppuun ja aloittaa roottaus :).



Tässähän tulikin nyt varsin mitäänsanomattoman postauksen yhteydessä myös testattua yksi poneihin liittymätön ostos... Taloudessamme on kaksi järkkärikameraa, oma 2000-luvun puolivälissä ostettu paljon kuvattu Canonin 20D, ja isännän viime vuonna ostettu Nikon. Vaihdettuani muutama viikko sitten vanhan pöytäkoneeni läppäriin, ilmeni ongelma, jonka myötä melkein jo heitin Canonilla vesilintua: Samsungin läppärissä ei ole enää cf-kortille sopivaa aukkoa. Kameran mukana tuli piuha, jolla sain kuvat siirrettyä suoraan kamerasta edelliselle koneelle, mutta nyt levyltä asennuksenkaan jälkeen kone ei tunnistanut kameraa. Tänäänpä sitten ostettiin Biltemasta 4,90 e maksanut kortinlukija, ja taas vanha pelittää :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti