13.9.2012

Hillitön ostomorkkis...

Ei voi minkään, nyt on pakko tehdä tunnustus. Allekirjoittaneen ponikeräily ei ole enää mitään viatonta nappikauppaa vaan nyt pelataan isoilla panoksilla...

Mistä lähdettiin? Osteltiin kirpputorilta 1-2 e poneja, max 4 e jos oli harvinaisempi. Hintaraja nousi pikkuhiljaa 10 euroon kappale. Ebayn löytyessä vähän taas nostettiin hintarajaa 20 euroon, ja jokunen yksittäinen poni on mennyt sen ylikin. Jokunen lottikin on tullut osteltua, niissä on tainnut kuitenkin olla maksimihinta posteineen ja tulleineen 120 e...

Viime viikolla eBayssa oli 60 ponin lotti myynnissä, Kreikassa. Vähän niinkuin harjoittelumielessä laitoin siihen pari tarjousta ja laskeskeltuani summan per poni lähdin loppukiihdytykseen mukaan. Odotin kuitenkin hieman liian kauan, ja hävisin... Päälimmäinen tunne oli helpotus, kun ponikeräily on kuitenkin "pysynyt aisoissa".

No, eilisiltana oli myynnissä 58 ponin lotti (+oheissälää) Kanadassa, joku keräilijä luopui koko kokoelmastaan. Nyt olin viisaampi ajoituksen kanssa, ja niinhän siinä kävi että voitto tuli! Toisaalta riemukasta, sillä lotti sisälsi mm. taf Munchyn, ss Twilightin, Diamond Dreamsin (!!!, tätä en uskonut ikinä löytäväni), sekä aika monta päivitysversiota omilleni. Mutta - on kamalaa tunnustaa, että ponikeräily on noussut näin valtaviin mittasuhteisiin... eihän miun pitänyt!

Mitäs lohduttavaa keksisin tähän lopuksi? Kerran täällä vaan eletään, ja ei niitä rahoja mukaan hautaan viedä!? Höh, ei vielä vakuuta yhtään... Olisi varmaan viisasta blokata eBay!

2 kommenttia:

  1. Ponikeräilyyn menee toisinaan yllättävän paljon rahaa. Etenkin jos ostelee pikku hiljaa, esim. ebaysta muutaman päivän välein, niin yhteensä kulutettu summa hämärtyy. Ainakin mulla. Tosin mulla harrastus menee myös vähän kausittain.

    Edellis keväänä ostin ison lotin (40 ponia), joka ei ikinä tullut perille. Tämän jälkeen osteluinnostus hieman hiipui. Nykyään uskallan ostaa enää yksittäisiä poneja, vaikka lotteja olisikin fiksumpi haalia. Tänä kesänä rahat ovat olleet niin tiukilla, että uusia poneja ei ole tullut osteltua.

    Mutta tosiaan, Ebay on paha paikka! Loduttavaa lukea, että muillakin on samoja ajatuksia. Ja kuten sanoit, kerranhan sitä vain eletään. ;)

    Vau, tuo 58 ponin lotti erikoisuuksineen kuulostaa kyllä upealta saaliilta! :D

    VastaaPoista
  2. Ai niin, sekin riski vielä että jos vaikka hukkuu koko paketti matkalle... Onneksi kaikki aikaisemmat lotit on tulleet ja ainakin sadasta ostetusta ponista vain yksi 7 dollarin (postikuluineen) hintainen Italy Seashell on jäänyt saapumatta.

    Ja hyvä tasapainottaa niin, että "en ostanut kesä- ja heinäkuussa yhtään ponia, mitäs nyt yksi 58 ponia kerralla" :).

    Ihana myös kuulla, etten ole yksin tuskissani... :)

    VastaaPoista