5.10.2012

Puff Puff - puhdistuu

Sateinen ilta, mitäpä sitä muutakaan sisällä hörhöilisi kuin ponikunnostusta... Eilisten neljän ponin putsauksen jälkeen vaivasi vielä tuo sottapytty Daisy Sweet. Vastaus muutaman illan takaiseen pohdintaan, miten helppo on purkaa tuollainen hattaratukka, vastaus: helppo. Onneksi poni oli sisältä melko puhdas, häntäruostetta ei ollut kuin pikkuisen, ja se lähti lähes kokonaan shampoolla ja hammastahnalla.


Helppo oli myöskin värjätä, laittaa hoitoainetta ja föönata, ja palauttaa haalistunut reppana vähän lähemmäs uutuuden loistoaan. Vinkkinä muuten, että ainakin vesivärillä värjätessä kannattaa tehdä heti mahdollisimman oikea sävy! Itse upotin karvat ensin vähän liian keltaiseen väriin, ja kun yritin korjata sitä oranssimmaksi, lähemmäs otsakiehkuran väriä, ei se siitä juuri enää muuttunut toisella värjäyskerralla. Olisi tietysti voinut koettaa upottaa pelkästään punaiseen väriin, mutta jos se olisikin tarttunut, tulos olisi ollut katastrofi :). Parempi siis liian keltainen kuin punainen! Muovikellastumille ei nyt tähän hätään mahtanut mitään, ne ovat ja pysyvät, mutta keltaisen harjan kanssa ne eivät pistä niin pahasti silmään.

Hoitoaineen lisäyksen ja föönauksen jälkeen karvat oli helppo pöyhiä harjalla kuohkeaksi ja häntäkin meni tosi helposti takaisin paikalleen. Et voilá, keltatukkainen Daisy Sweet!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti